Schoolhandbaltoernooi voor Basisscholen op woensdagmiddag 22 mei 2024

Het is 22 mei 2024. Voor het eerst in 5 jaar organiseert onze club weer een schoolhandbaltoernooi. Rond de klok van 09:00 uur komen de eerste vrijwilligers aan, want er moet nog het een en ander worden gedaan voordat het toernooi om 13:15 uur van start kan gaan: de lijnen op de grasvelden moeten zichtbaar zijn en dus nogmaals gekalkt, doelen met worden geplaatst, het terras wordt opgebouwd zodat er kan worden gezeten tussen de wedstrijden door, in de kantine wordt het nodige voorbereid, de kleedkamers en toiletten nogmaals nagelopen en het wedstrijdprogramma incl. scheidsrechters een laatste keer gecheckt.
Iets na 12:00 uur wordt al een eerste speler waargenomen: hij gaat vast warmlopen! Het wordt drukker en drukker, want vanmiddag spelen bijna 250 kinderen in 4 categorieën hun toernooi. Ze komen uit alle windstreken van Almere; sommige voor het eerst, andere voor de 35e (?) keer.
Sommige teams krijgen nog hun laatste instructies van de coach, veters worden goed geknoopt, en dan blaast kartrekker Gerda voor het eerst voor het centrale beginsignaal.
Van de groepen 3 t/m 8, overal wordt fanatiek gespeeld, en dan blijkt dat balbeheersing, snelheid, kracht en spelregels samen soms best lastig te combineren zijn. Belangrijkste is, dat er spelplezier is, en gezien de vele blije gezichten is dat er zeker.
Rond 18:30 uur is het toernooi gespeeld en zijn de winnaars, die soms een straworpenserie nodig hadden, bekend. De bekers voor de 3 hoogstgenoteerde teams per poule worden uitgereikt door Danny Lit, en alle prijswinnaars gaan nogmaals als team op de foto voordat ze (hopelijk) moe maar voldaan, huiswaarts keren.
Najaden bedankt alle spelers coaches en toeschouwers voor de aanwezigheid en fijne sfeer. En geslaagde en droge dag dus; wie had dat enkele dagen geleden durven jopen?Belangstellende jeugd mag op donderdagavond bij Najaden komen trainen (18:30 uur). Wie weet schuilt er een goede handballer in jou!
En voor de volledigheid: de prijswinnaars zijn:

Groep 3/4

1. Flierefluiter 2 | 2. Flierefluiter 1 | 3. Verwondering 1

Groep 5/6

1. Polderhof 1 | 2. Aurora 2 | 3. Dukdalf 4

Groep 7/8 Meiden

1. Polderhof 2 | 2. Montessori Stad 2 | 3. Junior College 3

Groep 7/8 Jongens

1. Aurora 3 | 2. Flierefluiter 5 | 3. Junior College 1

Volgend jaar vindt ons toernooi plaats op woensdagmiddag 21 mei.

 Het Toernooi:

Het schoolhandbaltoernooi wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers van onze handbalvereniging. Zij organiseren het toernooi voor Almeerse basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8. Tijdens het toernooi worden zij onderverdeeld in vier categorieën, te weten: groep 3-4 gemengd*, groep 5-6 gemengd**, groep 7-8 meisjes** en groep 7-8 jongens**. In elke categorie worden eerst een aantal poulewedstrijden gespeeld waarna de beste teams van elke poule doorgaan naar de finaleronde. Voor de top-3 van elke categorie wacht er een echte beker!

*minimaal 6 spelers per team (5 veldspelers en 1 keeper)

** minimaal 7 spelers per team (6 veldspelers en 1 keeper)

Het mooie aan het handbaltoernooi bij Najaden is dat alle wedstrijden op één middag worden gespeeld. Op deze manier is het voor zowel de begeleiding vanuit de scholen, de ouders en onze vrijwilligers beter te behappen. Wij zetten onze vrijwilligers in voor allerlei zaken die komen kijken bij het toernooi. In de voorbereiding werken vrijwilligers aan de totstandkoming van het toernooi. Denk hierbij aan het uitnodigen van de scholen, het regelen van geluidsinstallaties & wedstrijdmaterialen en het in elkaar zetten van het wedstrijdprogramma. Op de dag zelf zijn er ongeveer 40 vrijwilligers actief die onder andere in de kantine zorgen voor een hapje en drankje, foto’s maken, de EHBO-post bemannen en uiteraard de vele scheidsrechters die de wedstrijden in goede banen leiden.

Wil je meer informatie over het toernooi? Stuur dan een mail naar schoolhandbal@najaden.nl

Het schoolhandbaltoernooi wordt georganiseerd door vrijwilligers. Veel jeugdleden vervullen een rol als scheidsrechter tijdens de wedstrijden. Wij willen u vragen om vanuit de scholen aandacht te hebben voor het borgen van een veilig sportklimaat voor spelers en leden van de organisatie. Mocht u geen leerkracht maar alleen ouders als begeleider inschakelen verwachten wij dat u hier aandacht aan besteed.

Schoolhandbaltoernooi 2023

Helaas lukte het dit jaar niet om genoeg teams bij elkaar te krijgen. Dus moesten we besluiten om het toernooi niet door te laten gaan.

Schoolhandbal 2022

Na 2 “coronajaren” lukte het niet om een toernooi te organiseren. Iedereen bij Najaden, maar ook op de scholen was iedereen nog aan het bijkomen van epidemie.

Schoolhandbal 2021

Dit was het 2e jaar dat het toernooi door de corona epidemie niet door kon gaan.

Schoolhandbal 2020

Voor het eerst in jaren kon ons fijne handbaltoernooi voor basisscholen niet doorgaan. De corona epidemie gooide roet in het eten. We moesten alle scholen afzeggen.

 Toernooi 2019:

De volgende teams gingen er in 2019 met de prijzen vandoor:

Groep 3 / 4 gemengd

1e Kraanvogel 2 | 2e Olijfboom 2 | 3e Flierefluiter 5

Groep 5 / 6 gemengd

1e Flierefluiter 8 | 2e Flierefluiter 9 | 3e Olijfboom 5

Groep 7 / 8 meisjes

1e Kristal 5 | 2e Loofhut 8 | 3e Olijfboom 8

Groep 7 / 8 jongens

1e Loofhut 6 | 2e Flierefluiter 12 | 3e Aquamarijn 5

Jullie zijn van harte welkom!

Wij danken al onze vrijwilligers die deze dag (en sommigen ook al de weken voorafgaand) in touw waren om er een een geslaagde dag van te maken. Maar uiteraard danken we ook de vele docenten, ouders en begeleiders van de spelers, ook zonder jullie zou dit toernooi onmogelijk doorgang kunnen vinden.

Wij kijken terug op een geslaagd toernooi en hopen jullie volgend jaar weer te zien, op 22 mei 2019! Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over het toernooi neem dan contact op met de schoolhandbalcommissie via schoolhandbal@najaden.nl.

 Toernooi 2018:

Woensdagmiddag 23 vond onder ideale weersomstandigheden de 33e editie van het ASC Najaden schoolhandbaltoernooi plaats. Dit maal streden 33 teams in vier leeftijdscategorieën om de eer én de bekers voor plek 1, 2 en 3. Het was een fijne sportieve dag die door de oudste jeugd van Najaden werd afgesloten met een leuke demonstratie wedstrijd. Daarna kwam de prijsuitreiking, zoals de laatste jaren gebruikelijk op enthousiaste wijze, door Danny Lit.

Groep 3 / 4 gemengd

1e Olijfboom 1 | 2e Aquamarijn 1 | 3e Kristal 2

Groep 5 / 6 gemengd

1e Kristal 4 | 2e Flierefluiter 3 | 3e Kristal 5

Groep 7 / 8 meisjes

1e Olijfboom 5 | 2e Kristal 8 | 3e Aurora 1

Groep 7 / 8 jongens

1e Olijfboom 4 | 2e Aquamarijn 3 | 3e Kristal 7

Voor degenen die de smaak te pakken hebben gekregen, is het mogelijk om op donderdagavond vanaf 18.30 uur gratis een aantal keren mee  te trainen bij Najaden op Sportpark de Wierden.

Jullie zijn van harte welkom!

Wij danken al onze vrijwilligers die deze dag (en sommigen ook al de weken voorafgaand) in touw waren om er een een geslaagde dag van te maken. Maar uiteraard danken we ook de vele docenten, ouders en begeleiders van de spelers, ook zonder jullie zou dit toernooi onmogelijk doorgang kunnen vinden.

Wij kijken terug op een geslaagd toernooi en hopen jullie volgend jaar weer te zien, op 22 mei 2019! Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over het toernooi neem dan contact op met de schoolhandbalcommissie via schoolhandbal@najaden.nl.

 Toernooi 2017:

Op woensdagmiddag 17 mei vond onder prachtige weersomstandigheden het 32e schoolhandbaltoernooi plaats. Ongeveer 400 basisschoolleerlingen streden in 4 categorieën om de prijzen. Binnenkort vinden de Almeerse finales plaats. Hierin spelen de winnaars van ons toernooi tegen de winnaars van Stad.

Op een dag als deze zijn er vanuit onze vereniging ruim 40 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Zij zijn bijvoorbeeld actief als scheidsrechters, wedstrijdleiding, EHBO, kantinepersoneel of fotograaf. Zonder hen zou een toernooi überhaupt niet mogelijk zijn.

Maar uiteraard ook niet zonder de vele docenten, ouders en begeleiders van de spelers. Waarvoor weer hartelijk dank.

Wij kijken terug op een geslaagd toernooi en hopen jullie volgend jaar weer te zien! Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over het toernooi neem dan contact op met de schoolhandbalcommissie via schoolhandbal@najaden.nl.

De winnaars:

Groep 3-4: 

1. Kraanvogel 1 | 2. Loofhut 1 | 3. Aquamarijn 1

Groep 5-6

1.  Aquamarijn 2 | 2. Aurora 1 | 3. Loofhut 3

Groep 7-8 Jongens

1. Loofhut 5 | 2. Kristal 5 | 3. Optimist 1

Groep 7-8 Meisjes

1. Kristal 62. Olijfboom 6 | 3. Optimist 3

Bekijk alle foto’s van deze dag in het speciale schoolhandbal-album

Schoolhandbaltoernooi 2016

Het 31e schoolhandbaltoernooi Almere Haven heeft plaatsgevonden op woensdagmiddag 25 mei 2016.
De winnaars van de 4 categorieën gaan door naar de Almeerse Finale op woensdag 22 juni in Almere Stad.

Wij hebben ervan genoten en bedanken alle vrijwilligers die het toernooi weer in goede banen hebben geleid. Ook een dankwoord aan de sponsors Reimert Bouw en InfrastructuurBaljetgroepAlmeers Caravan Bedrijf voor de geleverde materialen en onze overburen Flevo Phantoms voor het gebruik van het veld. Ook bedanken we Danny Lit voor het uitreiken van de prijzen.
De winnaars per categorie:
Groep 3/4
1. De Loofhut 1
2. Kristal 1
3. Flierefluiter 2

Groep 5/6
1. Flierefluiter 4
2. Olijfboom 3
3. Olijfboom 2

Groep 7/8
Jongens
1. Klaverweide 3
2. Flierefluite 7
3. Olijfboom 4

Groep 7/8 Meisjes

1. Kristal 5
2. De Lichtboei 2
3. Olijfboom 5

Graag tot een volgende keer!

Meer foto’s staan op onze facebookpagina!

Klaverweide 3, winnaar schoolhandbaltoernooi najaden 2016Flierefluiter 4, winnaar schoolhandbaltoernooi najaden 2016

Loofhut 1, winnaar schoolhandbaltoernooi najaden 2016Kristal 5, winnaar schoolhandbaltoernooi najaden 2016

Schoolhandbaltoernooi 2014

Dit jaar was het de 30e keer. De zon heeft zich goed laten zien en het is een mooie dag geweest, dankzij de hulp van vele vrijwilligers en sponsors.

Uitslagen

Groep 3-4
1 De Kraanvogel
2 De Olijfboom 2
3 De Flierefluiter 5

Groep 5-6
1 De Flierefluiter 8
2 De Flierefluiter 9
3 De Olijfboom

Groep 7-8 Jongens
1 De Loofhut 6
2 De Flierefluiter 12
3 De Wierwinde 5

Groep 7-8 Meisjes
1 Het Kristal 5
2 De Loofhut 8
3 De Olijfboom 8

Foto’s

Klik op onderstaande foto’s om alle foto’s te bekijken van het schoolhandbaltoernooi 2014