Jeugdkamp

Ieder jaar sluiten we het handbalseizoen af met een fantastisch jeugdkamp. Gedurende een weekend doen we verschillende spellen in het bos, in een dorp in de omgeving of direct rondom het kamphuis. Ieder spel wordt omgetoverd in het thema dat per jaar wisselt. Enkele thema’s die we andere jaren hebben gehad: Cowboy’s & indianen, Superhelden, Gangsters en Mafia, De Vliegende Hollander en Tropical.

Jeugdkamp 2017

kamp najaden springkussenVan 14 t/m 16 juli vond ons jaarlijkse jeugdkamp plaats. Ditmaal waren we te gast op Kampeerboerderij ‘de Bovenberg’ in Markelo. Een mooie locatie in een nog mooiere omgeving.

Nadat we vrijdag na een goede anderhalf uur aankwamen op deze locatie had iedereen even de tijd om zich te installeren voordat we startten met het eerste spel. Het Chaos spel, in groepjes moest je voor een aantal juryleden diverse opdrachten uitvoeren. Dit resulteerde in het maken van een mummie tot een wedstrijd wie de meeste kledingstukken aan kon. Erg leuk om te zien hoe creatief een aantal van onze leden zijn.
Daarna was het voor de jongste jeugd tijd om te bingoën en mochten de rest zich opmaken voor een dropping.
In totaal 5 groepen gingen op pad om het kamphuis weer terug te vinden en onderweg moesten ze allerlei opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. Tegen kwart over 4 in de ochtend kwam ook de laatste groep weer binnen en kon eenieder een paar uurtjes rust pakken.leiding kamp najaden 2017

De zaterdag startte met een heerlijk ontbijt. Daarna was het al snel tijd om met een Amerikaanse schoolbus naar het naburige plaatsje Rijssen te gaan. Hier was ondertussen een deel van de leiding al bezig om het dorp op z’n kop te zetten. Verkleed als allerlei figuren uit het Wilde Westen liepen ze door het centrum heen. Aan de kinderen de taak om de leiding te zoeken (op volgorde) en ondertussen ook nog spullen te ruilen. Elke keer als je een wild-west figuur had gevonden moest je het voorwerp ruilen voor iets dat meer waard was.

In de middag was het prachtig weer om waterspellen te spelen bij het meertje dat bij het kamphuis ligt. Van vlotvaren (of beter: spartelen) tot sponzen werpen en ‘waterpissen’. Aan het eind werd ook de leiding die dit jaar en vorig jaar voor het eerst mee waren nog even ontgroend.Kamp indiaan 2017

Na deze uitputtende waterspelen is het tijd voor en overheerlijke BBQ. De keukenploeg aangevuld met grillmasters Ramon en Gideon zetten een heerlijke Wild West BBQ neer!

Nadat de buikjes rond waren gegeten starten de voorbereidingen voor de avond activiteiten. Een zoekspel voor de jongste jeugd en de rest mocht proberen de Escape Saloon te bedwingen. Nicole en Gio hebben voor de jeugd een fantastische escape room in elkaar gezet. Decoratie, muziek en toneelspel, aan alles was gedacht. Super gedaan en het zag er ontzettend leuk uit. De avond werd afgesloten met een spooktocht wat weer een heleboel schrikmomenten opleverde. Iedereen is weer veilig het bos uitgekomen!

Zondagochtend werd gestart met pannenkoeken en eieren als ontbijt. Vervolgens werden de kamers opgeruimd en de tassen alvast ingepakt, maar wat een rotzooi kan je maken in twee dagen! Het volgende spel dat gespeeld werd was Cluedo. Door allerlei vragen te stellen aan de getuigen moesten de verschillende groepjes de moord oplossen. Hierin kwam aan het licht dat snelheid niet altijd winnend blijkt te zijn maar het stellen van de juiste vragen je wel op het goede spoor brengt!

Het kamp werd afgesloten met een heerlijk renspel, stratego! Nadat dit een aantal maal gespeeld was waren de batterijen bij de meesten helemaal leeg en was het tijd om terug te keren naar Almere. Onderweg hebben onze schone slapers nog een mooi rood neusje gekregen;)

In Almere werd alle leiding bedankt voor de goede zorgen en werden de kinderen weer overgedragen aan de ouders. De leiding sloot het kamp af door gezamenlijk een hapje te eten en ging daarna ook tijdig naar bed.
Namens de kampleiding: Fijne vakantie en tot volgend jaar!

Meer kampfoto’s zien? Klik op de foto hiernaast om meer kampfoto’s te bekijken!

Jeugdkamp 2016

Vrijdag 1 juli:

Eindelijk is het dan zover. Na een jaar van voorbereiding en al een hoop lol vooraf voor de leiding verzamelen we om 17.30 bij Najaden. Dit jaar met 40 kids en 15 leiding. We hadden duidelijk een overschot in jongens… Helaas konden Robin en Danie vanwege ziekte niet mee, erg jammer.

Na een gezellige busrit kwamen we om 19.30 uur aan bij kamphuis Meerveld in Loon op Zand. Alle spullen uitladen, even bij elkaar komen om alle regels te bespreken en toen op zoek naar een lekker bedje. Daarna mochten de kinderen het terrein verkennen en even lekker spelen.

Toen was het tijd voor het eerste spel. Een smokkelspel waarbij ze ballen van het beginpunt naar de burcht moesten brengen. Deze burcht was gemaakt op een heuvel in het bos. Maar…….als je door de leiding met een zaklamp werd beschenen en je naam werd genoemd moest je je bal inleveren en weer helemaal opnieuw beginnen. Natuurlijk zijn de kinderen van Najaden erg slim en probeerde de leiding om de tuin te leiden. Ze wisselde van kleding! Daardoor werd de leiding flink in de war gebracht. Zelfs de leiding herkende hun eigen kinderen niet meer!!! Was een super geslaagd spel. Toen terug naar de kampeerboerderij waar wat lekkers en drinken klaar stond.

Tijd om klaar te maken voor de dropping. De D-jeugd ging dit jaar voor het eerst en dat is best spannend… Nog een kleine discussie onder de leiding wie met welke groep ging meelopen. Sommigen wilde liever niet de hele nacht lopen dus ruilden met iemand anders van de leiding om zo met de jongste groep mee te lopen.

Ondertussen heeft de E-jeugd ‘het jongens tegen de meisjes letterspel’ gespeeld. Ook hier blijkt weer dat we ontzettend slimme kids hebben want de vragen waarvan wij verwachtte dat ze het niet zouden weten wisten ze natuurlijk wel. Super gedaan! Was erg gezellig maar dan is het toch echt tijd om naar je bedje te gaan

Tijd voor de D-jeugd om op dropping te gaan. Alle kinderen geblinddoekt in de auto’s op weg naar een onbekende plek. Spannend hoor! In het donker de weg terugvinden naar huis. Ze liepen meteen verkeerd door het gras met kleine moerasjes langs het pad en doornstruiken. Dan maar weer terug en over de weg. Bij elk kruispunt werd democratisch beslist welke kant ze op moesten gaan. Bij de kerk werd het 6 om 6 en onder toeziend oog van Jezus koos Mark natuurlijk de verkeerde partij. (Sorry foutje moet kunnen 😉 ) Toen in een rechte lijn op de juiste weg. Ruben bleef maar praten onderweg, Tomas liep veel te hard voorop en de dames keuvelde lekker door. Senna en Rory waren de stabiele achterhoede en liepen steeds langzamer, lichtelijk uitgeput, pijnlijke voeten en uiteindelijk was het allemaal de schuld van Mark!

Toen de auto’s terug waren werden de oudere jongens en meiden gedropt. Natuurlijk verder als de D-jeugd en bedoeling was dat ze wel een paar uurtjes zoet waren! Helaas……… Na een uur was deze groep alweer terug en de D-jeugd is drie uur onderweg geweest!! Jammer Danny, dat was toch even meer lopen als je had gedacht. Het was een redelijk rustig nachtje na de dropping.

Zaterdag 2 juli:

Iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt. Nou ja, bijna iedereen. Sommigen hadden nogal weinig geslapen omdat ze met een bomenzager op de kamers sliepen. Er zijn door Gideon en Ramon heerlijke eieren gebakken. Na het ontbijt weer lekker wat vrije tijd zodat de leiding zich klaar kan maken voor het spel ‘De Vliegende Hollander’. We hadden groepjes gemaakt, en ieder groepje had een kaartje met daarop attracties uit de Efteling en deze moesten in de juiste volgorde gezocht worden. De leiding was verkleed als een persoon die bij een attractie hoorde. Ze moesten natuurlijk de juiste combi gaan zoeken. ’t Kraanven heeft een heel mooi privé speelbos waar we dit spel prima konden spelen. Als je de juiste persoon had gevonden kreeg je een envelop. Als je alle enveloppen hebt verzameld mag je ze open maken. Hierin zaten letters en daar moest je dan nog een woord van maken. SCHIPBREUKELING .De groep die dit als eerste had was natuurlijk de winnaar. We hadden in het bos onder andere Roodkapje, Fata Morgana en Carnaval Festival rondlopen.

Lekker terug voor de lunch verzorgd door Erna en Ellen. Gideon en Henk waren de hele ochtend al bezig op het sportveld om daar een spel klaar te zetten, een spel wat Marjo had bedacht en waar ze ook een werktekening van had gemaakt. Gelukkig begrepen Gideon en Henk wat Marjo bedoelde. We gaan hier het spel ‘Alle Hens aan Dek’ spelen.

De bedoeling was dat de kinderen na dit spel een gevorderde matroos zouden zijn. De groepjes moesten emmer vullen met water, door hoepels kruipen, over een wip lopen, pinda’s doppen, scheepsknopen maken, puzzels oplossen en iets met spaghetti en een blikje!! Delenn en Ruben waarin hierin wel de toppers, het leek wel een scène uit de Titanic! Sandra was een beetje moet en wilde wel heel graag in de kruiwagen terug naar het kamphuis maar wist niet dat deze vol stond met water (eigenlijk bedoeld om Angelique te ontgroenen). Tim en Maarten waren wel bereid om Sandra te helpen met in de kruiwagen gaan zitten en zo haalde Sandra een nat pak.

Gezamenlijk even alle spullen weer opruimen en gingen de kinderen, tafeltennissen, tafelvoetballen, kaarten en allerlei andere gezellige bezigheden. Gideon en Ramon gingen zich inmiddels voorbereiden op de bbq. Het was weer heerlijk mannen.

Vervolgens speelden we ‘Levend Bingo’, er moest van alles gezocht worden in en om het kamphuis om je kaart vol te krijgen. Van pannen tot kussens, van tandenborstels tot onderbroeken, van een kleurboek tot bodylotion. Heerlijk fanatiek waren ze. Erg leuk spel. Na het bingoën was het tijd voor een fotospel. Mark had foto’s van de leiding een klein beetje veranderd……….Rara, wie is wie? Bijna iedereen was goed geraden op Gideon en Tim na, die waren best moeilijk. Vooral voor de kids die nog niet zo lang lid zijn bij ons was de opdracht moeilijk maar Angelique heeft ze wat tips gegeven.

En dan……………als klap op de vuurpijl: de Lichtjestocht!
De leiding had weer een fantastische spooktocht uitgezet. Er kwamen netten naar beneden, de lopers moesten door door tunnels heen, overal enge geluiden en verkleedde mensen. En wie was toch dat bruidspaar op het eind van de tocht??? De tante en oom van Quinten & Robin. Nee joh…..zegt Quinten! Die kwamen alleen even langs om te kijken omdat ze in buurt wonen. Die zijn allang naar huis………….Gna gna gna, niet dus! Bedankt Martijn en Pauline dat jullie ons wilden helpen.

Trots op onze kids dat ze het aandurfde om de lichtjestocht te lopen want je weet maar nooit wat je tegen komt als je die breeklichtjes volgt in het bos. En zeker trots op de kids die er aan begonnen zijn maar toch liever terug wilde. Je hebt het in ieder geval geprobeerd………..dat durft zelfs sommige leiding niet.

En ja, dan de tweede nacht. Kids op bed en de leiding op oorlogspad en een Flamingo. Genaamd Naadje. Hilarische reacties van slapende kinderen. Naadje heeft iedereen een nachtkusje gegeven.

Zondag 3 juli:

Een sirene……….heeeeeel hard. Wakker worden!!!! Sommige waren als zombies en sommige lagen nog in coma, sommige heel fanatiek meteen de tas inpakken. Zo zie je maar. Ieder zijn eigen ochtendritueel. De leiding deed het rustig aan met een kop koffie . Gideon en Danny, onze koekenbakkers hebben heerlijke pannenkoeken staan bakken voor het ontbijt. Dat ging er goed in bij iedereen. Nog ven wat spullen inpakken en chillen en toen was het tijd voor levend stratego. Hierbij hadden we een klein regenbuitje, maar gelukkig hebben we het rest van het weekend behoorlijk goed weer gehad. Daarna terug voor de lunch. Broodje knakworst en de leiding was ook druk bezig alle spullen weer in te pakken.

Na de lunch nog even Water, Vuur, Spons. Dat was te snel afgelopen en vond iedereen niet zo’n leuk spel. Een leer momentje voor de leiding, deze doen we dus niet meer. Dan weer terug. Nog even lekker wat fruit eten en wat drinken voordat de bus komt en natuurlijk de groepsfoto. Ja, daar is de bus en wat een verrassing. De chauffeur is de Opa van Wessel en Pepijn. Jammer dat zij er zelf niet bij waren. Klaarmaken voor de terugreis.

Traditie……….wie in slaap valt in de bus krijgt een rooie neus! Op tijd weer terug bij Najaden waar alle ouders ons stonden op te wachten. Nog even een kleine evaluatie en toen lekker alle kids naar huis en naar bed. Met de leiding hebben wij nog met zijn allen bij Najaden gegeten en gelachen om alles wat er gebeurd is op dit geweldige kamp. We hadden superlieve kinderen mee die geen ruzie maakten, alleen maar lachten gieren brullen en een hoop plezier!!!!

Iedereen die mee was: Hartelijk dank en tot volgend jaar!

Eftelingspel najaden jeugkamp
lichtjestocht spooktocht kamp najaden jeugdkamp
burchtspel smokkelspel kam najaden jeugdkamp
Leven bingo kamp najaden jeugdkamp
Levend Stratego zeeslag najaden kamp jeugdkamp
Jeugdkamp najaden eten ontbijt
Alle hens aan dek spel zeskamp najaden jeugdkamp
burchtspel smokkelspel najaden jeugdkamp
Eftelingspel vossenjacht jeugdkamp najaden

Klik op de onderstaande foto om nog meer foto’s van het kamp te bekijken!

Wisten jullie dat…

 • Danny heel goed pannenkoeken kan bakken?
 • Als er met een lichtje op je geschenen wordt je je ballen moet inleveren? (wat een lol Thierry, Mike)
 • De liefde in de lucht hing?
 • Fanatiek met alle spellen werd mee gedaan?
 • Dropping dit jaar iets anders verliep…
 • … Dat de grote binnen een uur terug waren en de kleintjes drie uur gelopen hebben?
 • Ruben met de lichtjestocht is mee geweest?
 • Delenn, Kelvin en Jurian bij elk schrikpunt op de grond gingen liggen?
 • Delenn op de tafel in slaap valt en Ruben op de bank?
 • Dat er geen omgetogen woord is gevallen?
 • Dat Anouk zich moest opsplitsen tussen Tim en Storm?
 • Sandra, Babet en Marjo heerlijk kunnen slapen in een tweepersoonsbed?
 • Dat Maarten er bijna tussen is gaan liggen omdat zijn slaapzak kwijt was…
 • … Dat Jayden wist waar de slaapzak van Maarten was?
 • Dat Sandra graag in de kruiwagen terug wilde maar dat ze niet wist dat hij nog vol met water zat?
 • Dat Maarten en Angelique nog steeds niet ontgroend zijn??
 • Ruben en Delenn een superteam zijn als het om spaghetti en een blikje gaat?
 • Dat we zaterdag een wolkbreuk hadden die maar heel kort duurde…
 • … Je daar heel nat van kan worden toch Marjo en Angelique?
 • Dat Danny in de keuken geslapen heeft?
 • Je niet droog zit op het damestoilet? Toch Ramon?
 • Dat Daan het verschil tussen Jelle en Sam nog steeds niet weet?
 • Dat je van tomaatjes blij wordt!
 • Dat Marjo haar stem heeft behouden (sorry Paul)?
 • Dat Daan altijd veilig bij Ellen gaat slapen?
 • Dat Delenn, Daniel S. en Emma goed geholpen hebben met opruimen in de meisjeskamer?
 • Dat volgens Daniel S. de volgende bewoners nu vrolijke bedjes hebben?
 • Ellen en Erna ons weer goed verzorgd hebben!
 • Dat Sander een prof is met tafelvoetballen?
 • Dat je met 16 kinderen tegelijk kan tafeltennisen?
 • Dat Emma 4x van bed is gewisseld?
 • Dat het weer heel goed is geweest?
 • Dat Naadje loslippig is?
 • Angelique voor het eerst mee was als leiding?
 • En dat ons dat heel goed bevallen is?
 • Angelique heel nerveus was voor de lichtjestocht maar aan het eind het EPISCH vond?
 • Dat we op de terugweg de Opa van Wessel en Pepijn als chauffeur hadden?
 • Dat Jurian, Kelvin en Mike stiekem door het raam waren geklommen?
 • Dat Storm de 2e nacht bij Anouk heeft geslapen…
 • … Dat dat volgens Storm van Babette mocht en dat Tim dat ook geloofd?
 • Dat Gio een lekkere glider maakte tijdens ‘Alle Hens aan Dek’?
 • Dat er oudere kids zijn die zich nu al aanbieden om kampleiding te worden?
 • Dat Nick en Simon in Tilburg wonen?????????
 • Dat we extra hulp hadden bij de lichtjestocht van Martijn & Pauline (Familie van Sandra, Robin en Quinten). Dankjewel!
 • Het kamp volgend jaar nog leuker wordt!!

Jeugdkamp 2015

Van 26 t/m 28 juni waren we te gast bij kampeerboerderij ‘Meerveld’ in Uddel.

Het was een leuk, gek, vermoeiend, spannend en bovenal zeer geslaagde kamp!
Vrijdagavond zijn we het kamp begonnen met het spel memorytikkertje en vervolgens een spel met lasergame geweren. De oudste jeugd ging later op de avond ook nog op dropping.

De zaterdag stond in het teken van de ruilvossenjacht. Beginnen met een wasknijper, en voordat je een vos kon laten afstrepen moest je de knijper geruild hebben voor iets duurders. Uiteindelijk gingen we naar huis met o.a. een TV, ijsmachine, kazen, worsten en heel veel andere dingen. Super!. In de avond gingen we in het bos het reclamespel spelen en aan het eind van de avond stond de gevreesde lichtjestocht op de planning!
Zondagochtend werden we heerlijk gewekt door Dannys subtiele wekker. Ontbijten deden we met pannekoeken en vervolgens hebben we De Jongens VS de Meiden gespeeld. Als afsluiter van het kamp speelden we nog het door vele geliefde kampspel ‘Levend Stratego’.

Lees hieronder de wist-u-datjes van het kamp!

Wisten jullie dat…

 • We dit jaar gevoelsmatig helemaal niet ver weg waren: van de Meerveldstraat in Haven naar kampeerboerderij Meerveld in Uddel.
 • Voorafgaand aan het kamp een spelletjescommissie druk bezig was om te verzinnen wat leuk was om te doen.
 • Op de vrijdag van vertrek flinke inkopen werden gedaan om te zorgen dat iedereen voldoende te eten en te drinken had.
 • Er dit jaar ook weer enkele broertjes en zusjes van leden mee waren.
 • Maarten dit jaar voor het eerst als leiding mee was.
 • Er van alles te doen was rondom de boerderij: schommelen, skelteren, voetballen, tafeltennissen, tafelvoetballen.
 • Er ook een trampoline was, maar daar mochten we echt niet op.
 • De oudere jeugd een slaapkamer had waar geen leiding sliep.
  • Ze daar de eerste avond eerder waren dan gedacht, omdat de dropping vanwege onweer werd afgebroken. De groep was trouwen helemaal de verkeerde kant uitgelopen  (ze zaten ongeveer 7 km van het kamphuis af terwijl ze op 4 km afstand waren ‘gedropt’. )
 • De slaapkamers erg warm werden ’s nachts. Een prima reden om grappen uit te gaan halen tot diep in de nacht. Een aantal leden had hiervoor ‘speciaal gereedschap’ meegenomen.
 • Veel kinderen vonden dat ze veeeeeel te vroeg moesten gaan slapen.
 • Het weer zo goed was, dat bijna niemand binnen heeft gezeten.
  • We daardoor ook alle maaltijden buiten hebben gegeten.
 • Iedereen voor de zaterdag een eigen lunchpakket moest maken voor tijdens de vossenjacht/ruilspel in Voorthuizen.
 • Sandra de namen die op de zakjes moesten deels op de achterzijde van de sticker had geschreven.
 • Sommige lieden moesten worden overtuigd om ‘gewoon’ met alle spellen mee te doen.
 • Sommige deelnemers het wel heel gezellig hadden met elkaar.
 • Er net als ieder jaar een mooie tune was,
  • Die niet altijd werd gebruikt omdat de technische kennis om die op te starten ontbrak bij sommigen van de leiding.
 • Er ook een nieuwe manier van wekken is gehanteerd door Danny.
  • Sommigen daar misschien nog wel doof van zijn.
 • Er beide avonden een kampvuur werd gestookt, waarin marshmellows werden opgewarmd.
 • Dit niet zo eng was als de lichtjestocht.
 • Er een fantastische versie van ‘De jongens tegen de meisjes’ is gespeeld.
 • Het lasergamen voor de allereerste keer op ons kamp werd gedaan.
 • Spelletjes als memory, capture the flag en het reclamespel gewoon in een nieuw jasje waren gestoken door de leiding.
 • Ramon en Gideon de vaste bakkers van het Najadenkamp zijn voor eieren, pannenkoeken en barbecue.
 • Er geen gevonden voorwerpen zijn blijven liggen. De paar vieze sokken die er waren zijn in de prulllenbak beland.
 • Er volgens Daan auto´s op de weg ‘lopen’ en dat je sloop ook in je kussen past..
 • Gideon eieren wilde bakken van ‘rubberen stuiter eieren’?
 • Er ’s nachts  een Minion, een Beer een luipaard over de grond kropen.
 • Op de Boedelmarkt in Voorthuizen Mega Toby te gast was, er een goede Fee in de rondte liep, een cowboy te paard was, een aap bananen uitdeelde, een piraat zijn schip kwijt was en een oosterse danseres een dansshow gaf, een roze draak was ontsnapt en iemand van de Toppers de weg kwijt was?
 • De schoenen van de jongens C aan het plafond hingen.
 • Dat Delenn een eigen schoonheidssalon mee had.
 • Het lekker rustig was op zondag met Marjo?
 • Dat de leiding toch echt iets moet gaan verzinnen om Nicole te laten schrikken.
 • Dat Ruben en Thierry eieren voor hun geld kozen ipv de lichtjestocht.
 • Dat iedereen het gaaf vond dat Danny weer mee was.
 • De fietsen wel handig waren voor het heen en weer brengen van drinken voor de kinderen.
 • De kinderen veel leuke en lekkere dingen hebben geruild met de ruil/vossenjacht.
 • We een heerlijk ijsje hebben gegeten in Voorthuizen.
 • We complimenten hebben gekregen van de eigenaar. Hij heeft nog nooit zo’n goed georganiseerd kamp meegemaakt!
 • Het heen en weer brengen van de vossen en kinderen naar Voorhuizen wel twee uur heeft geduurd.
 • De kinderen de eerste nacht de leiding zo hebben uitgeput dat ze de tweede nacht geen tijd hadden om grappen uit te halen.
 • De leiding goed verwend is met hapjes voor de avond/nacht door Erna en Ellen.
 • Danny een goede microfoon in bruikleen heeft gegeven.
 • Geblinddoekt appelmoes te eten krijgen een favoriet bij kinderen was.
 • Met de lichtjestocht mensen op de grond gingen liggen van schrik.
 • Er ook heel hard gegild is.
 • Gio en Kelvin in de maling zijn genomen met een geld spelletje en eindigden met hun hand in een rauw ei.
 • Er weinig rode neuzen uit de bus kwamen, (bijna) niemand durft te gaan slapen.
 • De meiden hun baarden moesten scheren en ook moesten timmeren.
 • De jongens hebben leren vlechten en vingerhaken.
 • Het niet meevalt om een babyflesje leeg te drinken.
 • Er nu al kinderen zijn die zich willen inschrijven voor het volgende kamp!
 • Wij ook al weer heel veel zin hebben in het volgende kamp!

Bekijk alle foto’s

Klik op onderstaande foto om naar het fotoalbum te gaan.

Jeugdkamp 2014

Vrijdagmiddag 27 juni.

Voor het eerst in alle jaren dat we het kamp organiseren zijn alle deelnemers aanwezig op het afgesproken tijdstip, maar de bus helaas nog niet. De bus had vertraging gehad onderweg en de chauffeur mocht niet direct verder rijden vanwege de rijd- en rusttijden.Kamp

Gelukkig konden we na enig oponthoud toch vertrekken richting Appelscha, beter bekend als ‘die ene met dat springkussen’. De rit voorloopt voorspoedig en na een kleine twee uur komen we aan bij ‘Boscamping Appelscha’, het voormalig ‘Us Blau Hiem’. Het valt direct op dat de speeltuin een enorme opknapbeurt heeft gehad en ook binnen blijkt de boel helemaal opgefrist. Wat een vooruitgang in vergelijking met hoe we het hier altijd gewend waren. In de speeltuin zijn alle oude speeltoestellen weggehaald en vervangen door nieuwe, waaronder een kabelbaan, schommels, klimtoren en jawel ook een vernieuwd springkussen!

Aan het begin van het kamp werden door Marjo alle regels uitgelegd en werd de tune afgespeeld. Zodra de tune gaat weet iedereen dat we moeten verzamelen, en dit jaar was dat bij het muziekje van The A-Team. Vervolgens heeft iedereen zijn of haar bedje opgemaakt en was het tijd voor het eerste spel.

Het geluidenspel. In het bos zitten een aantal man van de leiding Kamp2014verscholen. Ze zijn te vinden door te luisteren naar de geluiden die ze maken. Zo zit er onder anderen een Aap (Oeáháháh), een geweer (Pang) en een leeuw (Miauw, of is dat geen leeuw?) verstopt in het bos. De kids lopen in gemixte groepjes door het bos en hebben een kaartje mee met daarop de volgorde waarin de ze geluiden moeten vinden. Zodra iedereen alle geluiden heeft laten afstrepen is het spel ten einde. Voor de kleintjes betekend dat bedtijd!

Voor de C-jeugd staat er nog een ander spel op het programma, Ik Hou Van Najaden. Een variant op het bekende Ik Hou Van Holland spel & De Jongens tegen de Meisjes.We hebben onder andere het ‘letterpakkenspel’ gespeeld, namenraden, muziekspel en het spel met de bom gespeeld. Binnen de twee teams werd goed samengewerkt en er werd hard gestreden om de overwinning.

Nadat de strijd is gestreden is het tijd om te gaan slapen. Alhoewel, volgens mij was de strijd nog niet beslist en besloten een aantal jongens en meiden de scheidsrechters van het WK te imitere

n. Diverse mensen zaten onder de scheerschuim. Gelukkig brak de vermoeidheid ze vervolgens snel op waardoor het toch nog rustig werd.

Zaterdag:

We worden in de ochtend wakker door een rustig ochtendmuziekje (toch Gideon en Tim) en langzaam komt iedereen een beetje tot leven. Nadat we lekker hebben ontbeten wordt het p

rogramma van zaterdag doorgenomen. De hele dag zal in het teken staan van Expeditie Najaden. We strijden deze dag in een aantal teams om de overwinning. Elk team moet natuurlijk wel te herkennen zijn en daarom starten we met het maken van de vlag. En het moet gezegd worden, er lopen een aantal creatievelingen in het rond bij Najaden!

Kamp2014Dan over naar het belangrijke gedeelte, de strijd op het veld. Er worden verschillende spellen gespeeld waarmee punten kunnen worden verdiend. Onder andere de lepelrace, ei op de lepel en de lepel in de mond en dan een parcours afleggen. De hindernisbaan, een proeverij, geheugenspelletjes en de kokosnotenrace. Hoogtepunt is de stormbaan, waarin deze opblaasbare hindernisbaan zo snel mogelijk moetworden overwonnen om een goede tijd neer te zetten. Velen kijken beteuterd als de leiding zegt dat het tijd is om door te gaan naar het volgende onderdeel. Maar gelukkig komen we 2x bij de stormbaan tijdens de Expeditie. Als de spelletjes halverwege de middag zijn afgelopen mag iedereen vrij spelen, en de stormbaan en het springkussen zijn niet meer leeg geweest.

Kamp2014-2 Vossejacht

Nadat iedereen is uitgespeeld is het tijd om te gaan dineren. Ellen en Erna van onze keukenbrigade, geassisteerd door BBQ-koning Gideon hebben een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Iedereen heeft zijn buikje rond gegeten. In de avond spelen we het rugzakspel. De kids worden weer verdeeld over een aantal teams en krijgen per team 1 rugzak. In deze rugzak zitten een aantal voorwerpen en die moeten aan de juiste persoon worden gegeven. De personen aan wie het moet worden gegeven bevinden zich in het bos. Zo kreeg Tarzan bijvoorbeeld een foto van Jane, de verstrikte parachutist een schaar, de hospik een injectiespuit, de bom een pakje lucifers en de kannibaal een bot. Leuk om te zien is dat de oudere kinderen in de groep de jonkies altijd ondersteunen en hen bij het spel betrekken, goed gedaan! Nadat iedereen zijn rugzak leeg heeft en alle leiding alle spullen heeft verzamelt lopen we weer terug naar het kamphuis.

Voor de mini’s zit het programma erop, de E-tjes en C-tjes doen gescheiden van elkaar ieder nog een spel. Voor de E-jeugd is dit 30 seconds. In 30 seconden moet een iemand zoveel mogelijk omschrijvingen geven van de voorwerpen, dingen of personen op het kaartje. Maar je mag niet het woord zeggen wat op je kaartje staat! En de rest van de groep moet raden wat het is. Best wel lastig, maar jullie deden het super goed!

De C-jeugd pakt ondertussen zijn slaapzak in, en levert de zaklampen in. Wat is hier nou weer de bedoeling van? We gaan op pad zonder dat ze weten wat we gaan doen en na een paar minuten wordt het duidelijk. We gaan overnachten in het bos! Ze beginnen allemaal met alleen hun slaapzak, maar kunnen door vragen goed te beantwoorden of opdrachten goed uit te voeren extra luxe winnen. Zo kan onder anderen een tentzeil, zaklamp, ontbijt of water worden gewonnen. Deze vragen en opdrachten worden onderweg naar de slaapplaats uitgelegd. De leukste opdracht was het 5 minuten stil zijn, achteraf hadden we die wat langer moeten doen. kamp2014-4Normaal zijn ze nooit stil maar nu wel, heerlijk. Uiteindelijk hebben we een wandeling gemaakt van 5 kilometer om bij de slaapplek te komen. De gewonnen spullen worden overhandigt en dan gaat de leiding er vandoor, die hadden geen zin om in het bos te slapen… De kids werden alleen achtergelaten met de mededeling dat ze morgen bij het ontbijt werden terugverwacht. Dit bleek natuurlijk een grapje te zijn. We zijn teruggebracht naar het kamphuis en daar is iedereen gaan slapen. De beloofde geintjes die zouden worden uitgehaald zijn uitgebleven, de kids die ze wilden uitvoeren lagen namelijk heerlijk te slapen.

Zondag:

Zondagochtend werd iedereen wakker gemaakt door de mini’s, Zij hadden de keuken geplunderd en maakten door middel van potten en pannen iedereen met een enorm lawaai wakker. Tenminste… Iedereen was wel zijn bed uit, maar de oudste jeugd was toch nog niet helemaal bij de les. Zij hingen op de loungebanken bij te komen van de weinige uurtjes slaap dit weekend.

Ons ontbijt bestond vandaag uit brood, krentenbollen, ontbijtkoek en pannenkoeken. Vervolgens had iedereen wat vrije tijd totdat het eerste spel ging beginnen. Die vrije tijd werd op verschillende manieren doorgebracht. Een beetje relaxen in de loungehoek, schommelen of natuurlijk op het springkussen.

kamp2014-5 Uitdelen strategokaarten10 uur, tijd voor het eerste spel van de dag. Een spel waar een hele boel kinderen altijd naar uitkijken tijdens kamp, levend Stratego. Voor de gelegenheid is de Stratego aangepast tot survival editie. Zo is de bom vervangen door het kampvuur, de mineur door de veldfles en de maarschalk door de kampleiding. Bedoeling van het spel is om de vlag, of in dit geval de landkaart, van de tegenstander te vinden. Zodra je deze te pakken hebt is het spel afgelopen. In totaal spelen we het spel 3 keer. Nadat iedereen is uitgerend en de winnaar bekend is gaan we terug naar het kamphuis voor de lunch.

Na de lunch is het alweer tijd voor ons laatste spel, aanvallen en afkoelen. Dit spel wordt gespeeld met twee teams, een aanvallend team en een verdedigend team. De bedoeling, als aanvaller, is om de tegenstander te tikken en een kaartje af te nemen. Maar zodra het fluitje gaat draaien de rollen om en worden de verdedigers de aanvallers! Na twee potjes is iedereen kapot en zit de tijd er ook op. We maken nog een groepsfoto, gaan naar de bus en rijden rustig weer richting Almere. Daar wordt iedereen nogmaals bedankt en spoed iedereen zich naar huis voor de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Mexico.

Wij van de leiding hebben een heel gezellig kamp gehad en hopen dat jullie volgend jaar weer allemaal mee gaan! Dan maken we er een nog leuker kamp van!

Wist je dat:

* De meisjes graag de jongens insmeren met scheerschuim
* Er waarschijnlijk heel wat vaders hun scheerschuim kwijt waren
* De jongste deelnemer 4 jaar was en de oudste 16
* De kids nog steeds denken dat ze langer wakker kunnen blijven als de leiding
* Storm vegetarisch is
* Mascha dit jaar voor het eerst mee was als leiding en we daar heel blij mee waren!
* We Daan en Ramon dit jaar gemist hebben
* De jeugd een goed improvisatie vermogen heeft laten zijn bij ‘Ik Hou Van Najaden’
* We ontzettend geluk hebben gehad met het weer…
* …op minder dan 20 km afstand de start van de TT Assen werd uitgesteld door de hevige regen.
* Er ongeveer 500 waterballonnen zijn gevuld tijdens het kamp….
* … en deze allemaal kapot zijn
* Het storm liep voor het gebruik van de stormbaan…
* …We de stormbaan hebben kunnen huren door de opbrengsten van de schaatsbaan….
* …. We daarvoor alle bij de schaatsbaan betrokken vrijwilligers willen bedanken!
* We alleen maar leuke kinderen mee hadden op kamp!
* Er in het draaiboek staat wanneer Ellen naar bed moet
* De slager ons de sleutels meegeeft om de barbecue terug te brengen
* Lynn heel handig blijkt te zijn met scheerschuim en een spuit
* De C-jeugd heel goed 5 minuten stil kunnen zijn tijdens een wandeling
* Zij wel moeite hebben tussen het kiezen voor een zak chips of een dak boven hun hoofd
* Tarzan een vrouw is!Kamp2014 dank aan sponsoren
* We op de terugreis een hele leuke buschauffeur hadden, de opa van Storm en Alyssa
* Er op de terugweg aardig wat rode neusjes in de bus zaten
* We Ford Schurer-Kamphuis, Almeers Caravan Bedrijf, Reimert Bouw en Infrastructuur en Baljet Groep willen bedanken voor diverse materialen die we mochten gebruiken tijdens het kamp
* We hopen dat iedereen volgend jaar ook weer meegaat op kamp!

Alle foto’s

Klik op onderstaande foto’s om naar het fotoalbum te gaan.

Foto’s voorgaande jaren

Klik op de foto om alle foto’s te bekijken

Kamp 2013

Kamp 2011

Kamp 2011