Algemene Informatie

Handbalvereniging A.S.C. Najaden is opgericht op 15 augustus 1978.

Onze missie is kort samen te vatten als:

“Najaden biedt aan jeugd en volwassenen een gezellige en veilige omgeving, waarin handbal primair wordt gespeeld als breedtesport en secundair als prestatiesport”

Ondanks dat de breedtesport voor Najaden voorop staat, streven wij ook naar het zo zuiver en goed mogelijk spelen van de handbalsport. Wij stimuleren daartoe de handbalsport primair in Almere, maar – waar mogelijk – ook buiten Almere.

Voor het stadsdeel Almere Haven¹ willen wij een maatschappelijk betrokken vereniging zijn die (handbal)sport toegankelijk maakt voor een zo groot mogelijk deel van de jeugd, ongeacht sociale status en achtergrond, door deze laagdrempelig te laten handballen in een geborgen omgeving die door deze jeugd als een thuishaven wordt ervaren. Laagdrempelig en geborgen betekenen dat wij er nadrukkelijk naar streven om de vereniging betaalbaar, veilig en met respect voor elkaar en anderen te maken en te houden.

Ons motto is daarbij:

“Het zijn en blijven van de gezelligste handbalvereniging van Almere”

¹Vanzelfsprekend zijn leden uit andere stadsdelen meer dan welkom! Almere Haven beschouwen wij echter als ons primaire ‘verzorgingsgebied’.

Algemene Gegevens
Oprichtingsjaar 1978
Ledenaantal  +/- 100
Teams in competitie  6
Aantal bestuursleden  5

De naam Najaden

Logo Handbalvereniging A.S.C. Najaden AlmereDe naam Najaden is afkomstig uit de Griekse Mythologie waar de Naiaden waternimfen, dochters van de riviergoden voorstelden. Zij bewaakten volgens de oude Grieken alle moerassen, rivieren, meren, fonteinen en bronnen. De Naiaden zijn vooral verwant aan zoet water.

Zoals bekend is Almere gelegen op een plek waar vroeger de Zuiderzee was, een grote binnenzee welke de overgang vormde tussen zoet en zout water. Ter hoogte van wat nu Almere-Haven is lag het gebied Naiaden. Om deze redenen heet de vereniging A.S.C. Najaden, waarbij A.S.C. staat voor Almeerse Sport Club,  en wordt het clublogo gevormd door een waternimf.

Tenue

Najaden speelt haar wedstrijden in een blauw shirt met blauwe broek. Keepers spelen in een zwarte broek en oranje shirt.

Najaden heeft een sponsorovereenkomst met Hummel afgesloten voor de levering van de tenue’s. Bij de lokale Hummel-dealer Sportpaleis Almere zijn de wedstrijdoutfits en shirts voor trainers/coaches verkrijgbaar.
Bestellen kan online door op het logo van ‘Sportpaleis Almere’ te klikken.