Gemengd – Rolstoelteam

Rolstoelteam
Rolstoelteam wedstrijd

In september 2019 is door een klein groepje enthousiaste dames en heren gestart met rolstoelhandbal: ja, handbal spelen vanuit een rolstoel!

Van meet af aan was de groep gemengd, zowel een vermenging van dames en heren als een mix van mensen met en zonder beperking. Bij de groep zonder beperking moet je denken aan mensen die wel handbalervaring hebben maar een veld door blessures niet meer kunnen belopen, en bij mensen met een beperking aan b.v. mensen met spasmen, een amputatie of een ziekte zoals ALS. Qua leeftijd hebben we het over personen van 17 tot 70 jaar. Dit alles mixt prima.

Door corona konden we pas in 2021 starten met het spelen van wedstrijden. We trekken hiervoor door een groot deel van Nederland, want op dit moment zijn er nog maar een stuk of 10 handbalverenigingen met een rolstoelteam. We spelen mede om die reden niet wekelijks, maar spelen competitie in een toernooivorm, waardoor we van september t/m mei meestal één zondag per maand op pad zijn.

Op dit moment bestaat het team uit 16 personen. Wil je ook weten of jij bij dit gezellige team zou kunnen passen? Kom dan op de dinsdagavond om 19:00 uur naar Sporthal Waterwijk in Stad en doe mee. Je kunt vooralsnog gebruik maken van handballen en rolstoelen van de vereniging, maar wanneer je een aangepaste rolstoel nodig zou hebben kun je die tijdelijk lenen bij Uniek Sporten of er een aanschaffen via de WMO.

Wil je eerst meer info? Dan kun je mailen naar rolstoelhandbal@najaden.nl. Een inkijkje in hoe het er bij ons toegaat vind je op onze Facebookpagina.