Corona-maatregelen ASC Najaden: 

In verband met de corona-maatregelen gelden er een aantal aangepaste regels op- en rond de handbalactiviteiten.

Algemeen geldt de regel: Heb je klachten dan blijf je thuis! Op de sportaccommodatie dien je 1,5m afstand te houden tot anderen.

Wil je een proeftraining komen doen? Meld je vooraf aan via tc@najaden.nl

Regels per 15 januari 2022:

Zoals bekend is er m.i.v. 26 januari 2022 een nieuw pakket aan maatregelen i.v.m. het bestrijden van de corona. Voor verenigingen betekent dit, dat we aan iedereen vanaf 18 jaar moeten verzoeken een moeten vragen een geldige  QR-code te tonen in combinatie met een geldig ID als paspoort of rijbewijs. Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje indien hij/zij zich in een sportcomplex verplaatst. Op de tribune houdt iedereen vanaf 13 jaar 1.5 meter afstand tot hen, die niet uit zijn/haar gezin komen. Voor sporters geldt 1.5 meter zodra zij niet meer aan een training of wedstrijd deelnemen.

De regels gelden in principe tot en met 8 maart a.s.

ALS KADER/VRIJWILLIGERS VAN NAJADEN KUNNEN WE DIE NIET ALLEEN EN HEBBEN WE OOK JULLIE NODIG!    

Het bestuur heeft besloten de uitvoering aldus te regelen tot het moment dat er wijzigingen worden doorgevoerd:

 1. Voor trainingen:
  1. De trainer checkt zijn/haar spelers vanaf 18 jaar iedere training bij binnenkomst op het speelveld op een geldige QR-code m.b.v. de ‘scanner voor coronacheck’, te downloaden in de appstore van iedere smartphone.
  2. Ouders van de jeugdteams checken iedereen die de tribune in sporthal Almere Haven betreedt op een geldige QR-code: een ouder van D- en E-jeugd tussen 18:30 en 19:30, een ouder van de C- en B-jeugd tussen 19:30 en 20:30. Bij de senioren zijn geen toeschouwers te verwachten. Via de teamapps wordt binnen 3 dagen na het verschijnen van dit bericht afgesproken wie dit op welke trainingsavond gaat doen vanaf a.s. donderdag 27 januari t/m 8 maart[1]. TC-lid Lesley zit in alle app-groepen en zorgt dat de rest van het bestuur op de hoogte wordt gehouden. WANNEER NIEMAND VAN DE OUDERS ZICH HIERVOOR AANMELDT IS HET DUS NIET NIEMAND TOEGESTAAN ZICH OP DE TRIBUNE TE BEVINDEN!
  3. Bij de keeperstraining in de gymzaal van de Flierefluiter zal de trainer zorgdragen voor het checken van de geldige QR-code.
 2. Voor wedstrijden:
  1. De coach checkt zijn/haar spelers vanaf 18 jaar en ook de spelers en coach(es) van de tegenpartij vanaf 18 jaar bij binnenkomst op het speelveld op een geldige QR-code. Alleen personen die in de Sportlink-app staan geregistreerd mogen de zaal betreden!
  2. Een ouder/partner van het thuisspelende team checkt iedereen die de tribune in de betreffende sporthal betreedt op een geldige QR-code i.c.m. een legitimatiebewijs. Concreet betekent dit, dat het bestuur om medewerking vraagt van:
   1. Gemengd D: verantwoordelijk voor de check op zaterdag 29 januari in sporthal Olympiakwartier (Poort) tijdens wedstrijd team zoon/dochter.
   2. Heren/Gemengd C2 en Jongens B: verantwoordelijk voor de check op zondag 30 januari in Sporthal Haven tijdens wedstrijd eigen team (van zoon/dochter/partner).
   3. Gemengd D: verantwoordelijk voor de check op zaterdag 5 februari in sporthal Haven tijdens wedstrijd team zoon/dochter.
   4. Dames/Jongens B/Gemengd C1 en C2/Gemengd E: verantwoordelijk voor de check op zondag 13 februari in Sporthal Fanny Blankers Koen (Stad) tijdens wedstrijd eigen team (van zoon/dochter/partner)

Via de teamapps wordt binnen 3 dagen na het verschijnen van dit bericht afgesproken wie dit op welke wedstrijddag gaat doen vanaf zondag. TC-lid Lesley zit in alle appgroepen en zorgt dat de rest van het bestuur op de hoogte wordt gehouden. WANNEER NIEMAND VAN DE OUDERS/PARTNERS ZICH HIERVOOR AANMELDT IS HET DUS NIET NIEMAND TOEGESTAAN ZICH OP DE TRIBUNE TE BEVINDEN!

Wat bij Najaden geldt, geldt ook voor de verenigingen waar jullie als team op bezoek gaan.

Nog even dit: het rijk heeft bepaald, dat scheidsrechters, trainers en coaches tijdens de uitoefening van hun taak als ‘medewerker’ worden gezien, en dus niet QR-code-plichtig zijn. Deze ontheffing vervalt op het moment dat zij als speler of bezoeker aanwezig zijn. Het bestuur van Najaden rekent op ieders verantwoordelijkheid om zich door de trainer/coach te laten checken wanneer je in de rol van speler aanwezig bent. Niet alleen om elkaars gezondheid niet in gevaar te brengen, maar ook om Najaden als vereniging voor torenhoge boetes te behoeden.

Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande verhaal, dan verzoeken we je die te stellen door een mail te sturen naar secretaris@najaden.nl

Het bestuur,

Dirk, Daan, Lesley, Mark en Erna

[1]Alles hangende evt. wijzigingen die door het kabinet worden besloten. Zo nodig wordt opnieuw een nieuw schema gemaakt.