Programmaboekje 2017
Spelregels
Fotoalbum 2017

 Toernooi 2017:

Op woensdagmiddag 17 mei vond onder prachtige weersomstandigheden het 32e schoolhandbaltoernooi plaats. Ongeveer 400 basisschoolleerlingen streden in 4 categorieën om de prijzen. Binnenkort vinden de Almeerse finales plaats. Hierin spelen de winnaars van ons toernooi tegen de winnaars van Stad.

Op een dag als deze zijn er vanuit onze vereniging ruim 40 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Zij zijn bijvoorbeeld actief als scheidsrechters, wedstrijdleiding, EHBO, kantinepersoneel of fotograaf. Zonder hen zou een toernooi überhaupt niet mogelijk zijn.

Maar uiteraard ook niet zonder de vele docenten, ouders en begeleiders van de spelers. Waarvoor weer hartelijk dank.

Wij kijken terug op een geslaagd toernooi en hopen jullie volgend jaar weer te zien! Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over het toernooi neem dan contact op met de schoolhandbalcommissie via schoolhandbal@najaden.nl.

De winnaars:

Groep 3-4: 

1. Kraanvogel 1 | 2. Loofhut 1 | 3. Aquamarijn 1

Groep 5-6

1.  Aquamarijn 2 | 2. Aurora 1 | 3. Loofhut 3

Groep 7-8 Jongens

1. Loofhut 5 | 2. Kristal 5 | 3. Optimist 1

Groep 7-8 Meisjes

1. Kristal 62. Olijfboom 6 | 3. Optimist 3

Bekijk alle foto’s van deze dag in het speciale schoolhandbal-album

Schoolhandbal almere de wierden de velden wierdenpark handbal school basisschool 2017
Schoolhandbal almere de wierden de velden wierdenpark handbal school basisschool 2017
Schoolhandbal almere de wierden de velden wierdenpark handbal school basisschool 2017

 Het Toernooi:

Het schoolhandbaltoernooi wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers van onze handbalvereniging. Zij organiseren het toernooi voor Almeerse basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8. Tijdens het toernooi worden zij onderverdeeld in vier categorieën, te weten: groep 3-4 gemengd*, groep 5-6 gemengd**, groep 7-8 meisjes** en groep 7-8 jongens**. In elke categorie worden eerst een aantal poulewedstrijden gespeeld waarna de beste teams van elke poule doorgaan naar de finaleronde. Voor de top-3 van elke categorie wacht er een echte beker!

Het mooie aan het handbaltoernooi bij Najaden is dat alle wedstrijden op één middag worden gespeeld. Op deze manier is het voor zowel de begeleiding vanuit de scholen, de ouders en onze vrijwilligers beter te behappen. Wij zetten onze vrijwilligers in voor allerlei zaken die komen kijken bij het toernooi. In de voorbereiding werken vrijwilligers aan de totstandkoming van het toernooi. Denk hierbij aan het uitnodigen van de scholen, het regelenen van geluidsinstallaties & wedstrijdmaterialen en het in elkaar zetten van het wedstrijdprogramma. Op de dag zelf zijn er ongeveer 40 vrijwilligers actief die onder andere in de kantine zorgen voor een hapje en drankje, foto’s maken, de EHBO-post bemannen en uiteraard de vele scheidsrechters die de wedstrijden in goede banen leiden.

Wil je meer informatie over het toernooi? Stuur dan een mail naar schoolhandbal@najaden.nl.

*minimaal 6 spelers per team (5 veldspelers en 1 keeper)

** minimaal 7 spelers per team (6 veldspelers en 1 keeper)

Super goed voorbereid op het toernooi verschijnen?

Vraag een clinic aan!

Voor velen is handbal nog een onbekende sport. Daarom laten we de leerlingen graag al kennismaken met de basis van het handbal via clinics.

Ter voorbereiding op het schoolhandbaltoernooi biedt Najaden gratis clinics aan. Tijdens deze clinics leren de kinderen de beginselen van het handbal. De lessen bevatten allerlei aspecten die komen kijken bij het spelen van handbal: balgevoel en -controle, handbalspelregels, teamwork, conditie en techniek. Door het volgen van deze clinics verschijnen de kinderen goed voorbereid op het toernooi.

Heeft u interesse in één of meerdere clinics? Klik op de knop ‘Clinic Aanvragen’ en neem contact op over de mogelijkheden.

De clinics worden het hele jaar gegeven. Lijkt het je dus leuk om een keer tijdens de gymles te handballen, of als onderdeel van een sportdag te handballen? Klik ook dan op ‘Clinic Aanvragen’ en dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Schoolhandbaltoernooi 2016

Het 31e schoolhandbaltoernooi Almere Haven heeft plaatsgevonden op woensdagmiddag 25 mei 2016.
De winnaars van de 4 categorieën gaan door naar de Almeerse Finale op woensdag 22 juni in Almere Stad.

Wij hebben ervan genoten en bedanken alle vrijwilligers die het toernooi weer in goede banen hebben geleid. Ook een dankwoord aan de sponsors Reimert Bouw en InfrastructuurBaljetgroepAlmeers Caravan Bedrijf voor de geleverde materialen en onze overburen Flevo Phantoms voor het gebruik van het veld. Ook bedanken we Danny Lit voor het uitreiken van de prijzen.
De winnaars per categorie:
Groep 3/4
1. De Loofhut 1
2. Kristal 1
3. Flierefluiter 2

Groep 5/6
1. Flierefluiter 4
2. Olijfboom 3
3. Olijfboom 2

Groep 7/8
Jongens
1. Klaverweide 3
2. Flierefluite 7
3. Olijfboom 4

Groep 7/8 Meisjes

1. Kristal 5
2. De Lichtboei 2
3. Olijfboom 5

Graag tot een volgende keer!

Meer foto’s staan op onze facebookpagina!

Klaverweide 3, winnaar schoolhandbaltoernooi najaden 2016Flierefluiter 4, winnaar schoolhandbaltoernooi najaden 2016

Loofhut 1, winnaar schoolhandbaltoernooi najaden 2016Kristal 5, winnaar schoolhandbaltoernooi najaden 2016

Schoolhandbaltoernooi 2014

Dit jaar was het de 30e keer. De zon heeft zich goed laten zien en het is een mooie dag geweest, dankzij de hulp van vele vrijwilligers en sponsors.

Uitslagen

Groep 3-4
1 De Kraanvogel
2 De Olijfboom 2
3 De Flierefluiter 5

Groep 5-6
1 De Flierefluiter 8
2 De Flierefluiter 9
3 De Olijfboom

Groep 7-8 Jongens
1 De Loofhut 6
2 De Flierefluiter 12
3 De Wierwinde 5

Groep 7-8 Meisjes
1 Het Kristal 5
2 De Loofhut 8
3 De Olijfboom 8

Foto’s

Klik op onderstaande foto’s om alle foto’s te bekijken van het schoolhandbaltoernooi 2014